Opskrift:
Ingredienser:
Mørdej:
150 gram mel
100 gram koldt smør i terninger
50 gram flormelis
1 æg
Mazarinmasse:
150 gram marcipan
150 gram rørsukker
100 gram blødt smør
2 æg
50 gram mel
Vaniljecreme:
2 æg
30 gram maizena
Korn af 2 vaniljestænger
½ l sødmælk
75 gram rørsukker
Derudover:
100-200 gram mørk chokolade
2 dl piskefløde
500 gram friske jordbær
Start med at lave mørdejen. Smørret smuldres i melet, sigt flormelis i og tilsæt ægget. Ælt det hele sammen. Stil mørdejen køligt i 30 minutter før den skal bruges.
Lav mazarinmassen mens mørdejen hviler. Bland marcipan og rørsukker og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt efter lidt. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Rør til sidst melet i.
Smør en stor tærteform på ca 28-30 cm. Rul mørdejen ud og beklæd formen eller endnu nemmere, tryk den ud i formen med hænderne. Dejen skal op til kanten. Fordel mazarinmassen oven på mørdejen. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca 30 min. Lad kagen køle af.
Smelt 100-200 gram mørk chokolade og pensl kagen.
Lav vaniljecremen. Pisk æg og maizena sammen i en skål. Tilsæt vaniljekorn og rørsukker og pisk det let sammen. Rør mælken i og overfør til en gryde. Kog det hele op og lad det koge i ca. 1 minut under omrøring til konsistensen er tyk. Cremen tages af varmen og stilles til afkøling. Pisk fløden til skum og rør den i den kolde creme.
Læg vaniljecremen på kagen og pynt derefter med jordbær skåret over på midten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar