Opskrift:
Ingredienser:
Kage:
200 gram mel
200 gram mørk chokolade
100 gram smør
3 æg
1 vaniljestang
2 dl kærnemælk
250 gram sukker
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
(evt. hakket chokolade)
Creme:
75 gram smør
200 gram chokolade
250 gram flormelis
Lidt mælk
Saft fra ½ appelsin
Pisk æg, sukker og korn fra vaniljestang luftigt. Samtidig smeltes smør, chokolade og den tomme vaniljestang i en gryde på lav varme. Når chokoladen er smeltet fiskes vaniljestangen op og smides ud. Bland chokoladedelen og æggedelen sammen og tilsæt kærnemælken. Herefter sigtes de tørre ingredienser i og vendes indtil man har en ensfarvet dej.
Dejen hældes i en smurt form (ca 28 cm diameter) og bages 40 min på 180 grader.
Imens kagen er i ovnen laves cremen. Smør og chokolade smeltes på lav varme i en gryde sammen med lidt mælk. Kom flormelis og appelsinsaft i en skål og hæld chokoladen over. Pisk med en håndmixer til en luftig creme. Tilsæt flormelis efter behov hvis nødvendigt. Sæt cremen 15 min i køleskabet og pisk sammen igen før den smørres på den afkølede kage.
Kan evt. pyntes med bær eller serveres med en kugle god vaniljeis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar